پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

دلایل اعتیاد افراد به تنباکو و سیگار

بسیاری از افرادی که شروع به استعمال دخانیات می کنند این کار را از نوجوانی آغار کرده اند

چرا افراد شروع به استعمال تنباکو می کنند؟

 

بسیاری از افرادی که سیگار یا هر دخانیات دیگری که حاوی تنباکو است را مصرف می کنند، اینکار را زمانی که نوجوان بوده اند آغار کرده اند. در افرادی که دوستان یا والدین سیگاری دارند، احتمال اینکه به استعمال دخانیات دچار شوند بیشتر است.

برخی از نوجوانان می گویند که آنها تنها می خواستند دخانیات را (امتحان) کنند  یا فکر می کردند که استعمال آنها جذاب است و به آنها احساس تبدیل شدن به یک بزرگسال، و افزایش مقبولیت از سوی جامعه را می دهد.

تبلیغاتی که از سوی کارخانه های تولید دخانیات تولید می شوند، قیمت سیگار ها، دیدن افراد سیگاری نقش بزرگی در اعتیاد افراد به این مواد دارد. همچنین استفاده از دخانیات در فیلم ها، بازی های کامپیوتری، در شبکه های مجازی و اینترنت، و در تلوزیون باعث افزایش انگیزه افراد و بخصوص نوجوانان می شود.

یکی دیگر از دلایل اعتیاد افراد به دخانیات که اخیرا وارد جوامع شده است، سیگار های الکترونیکی و دستگاه های (وِیپ) می باشد که معمولا به عنوان بی ضرر و بهتر از تنباکو های سنتی شناخته می شوند. این دستگاه ها راهی برای مصرف کنندگان تازه کار است که به وسیله آن می توانند استفاده از دخانیات را یاد بگیرند و پس از آن به مواد نیکوتین دار اصلی معتاد شوند.

چه کسانی بیشتر در معرض اعتیاد هستند؟

بطور کلی هر فردی که استفاده از تنباکو را تجربه کند می تواند به نیکوتین معتاد شود. با این حال، مطالعات نشان می دهد که استعمال دخانیات می تواند در نوجوانان، بیش از سایر افراد به یک عادت تبدیل شود. هرچه افراد جوان تر و کم سن تر باشند، احتمال معتاد شدنشان به نیکتوین و تنباکو بیشتر خواهد بود.

همچنین آمار ها و مطالعات نشان می دهد که تقریبا 9 نفر از 10 بزرگسالی که به مصرف دخانیات مبتلا هستند، استعمال آن را پیش از 18 سالگی آغاز کرده اند.

بیشتر افرادی که در نوجوانی به مصرف دخانیات دچار می شوند، در سنین بالاتر نیز به مصرف آن ادامه خواهند داد، حتی اگر سعی در ترک آن داشته باشند.

نحوه اثرگذاری نیکوتین روی بدن افراد

 

  • نیکوتین و دیگر مواد شیمیایی در دود تنباکو، به راحتی توسط شش ها وارد خون شده و از آنجا به سرعت در کل بدن پخش می شود.
  • نیکتوین مانند دیگر مواد مخدر عمل می کند و هنگامی که در مقدار کم مصرف می شود، به فرد مصرف کننده احساس رضایت می دهد و باعث می شود که فرد دغدغه و مشکلات خود را فراموش کند.
  • نیکتوین به سرعت وارد مغز شده و عملکرد طبیعی آن را تحت تاثیر اثرات منفی خود قرار می هد.
  • هنگامی که بدن به نیکوتین عادت می کند، فرد مصرف کننده مجبور می شود میزان تنباکوی مصرفی خود را بالا ببرد تا بتواند احساس سابق را بدست آورد. بدین ترتیب مصرف فرد از میزان کم به میزان بیشتر و بیشتر افزایش یابد.
  • مصرف کنندگان به سرعت به نیکتوین وابسته می شوند و ممکن است درصورتی که به آن دسترسی نداشته باشند، از نظر فیزیکی و ذهنی دچار سختی و مشکل شوند.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات