پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

انکار چیست

انکار انکار، یعنی باور داشتن و اصرار ورزیدن به درستی چیزی که نادرست است، یکی از دفاع های عمده است که نخستین بار از جانب آنا فروید مطرح شد. انکار در شکل دفاعی تاکتیکی پدیده ای بسیار رایج است. مثلا وقتی بیمار می گوید من عصبا

انکار

انکار، یعنی باور داشتن و اصرار ورزیدن به درستی چیزی که نادرست است، یکی از دفاع های عمده است که نخستین بار از جانب آنا فروید مطرح شد. انکار در شکل دفاعی تاکتیکی پدیده ای بسیار رایج است. مثلا وقتی بیمار می گوید من عصبانی نیستم، فقط ناراحت شدم تلاش برای قانع کردن و بحث کردن بیمار به شکل مستقیم نه تنها بی حاصل است بلکه نتیجه معکوس به دنبال دارد.

نادیده گرفتن

اغلب، نادیده گرفتن دفاع نخستین شیوه برخورد با آن است: شما می گید احساس خشم نمی کنید، اما چه احساسی به او دارید؟ با این حال، گاه بد نیست این دفاع را با چنین جملاتی مورد تردید قرار دهیم: آیا ممکنه خشمی وجود داشته باشد که ازش آگاه نباشید؟ پاسخ بیمار در پیوستاری قرار می‌گیرد که سوی آن انکار مداوم است و سوی دیگر اذعان واقعی به اینکه شاید شما درست می‌گویید، و بر این پایه میتوان تشخیص داد که در آن لحظه معین، دفاع چه میزان مستحکم و تثبیت شده است.

چالش‌ با دفاع تکذیب یا پس گرفتن حرف که در آن بیمار آنچه را پیشتر بیان کرده انکار می‌کند، تا حدودی آسان تر است. برخی پاسخ های احتمالی:

• اشاره کردن: می گید به نظرتون او جذاب نیست، اما اولین باری که ازش حرف زدید اشاره کردید به اینکه چقدر خوش تیپه.
• تردید در دفاع: می گید عصبانی نیستید، اما ۳۰ ثانیه قبل گفتید هستید، موضوع چیه؟
• روشن سازی: صبر کنید، چند لحظه قبل گفتید خشمگین شدید، حالا می گید خشمگین نیستید. به نظر می رسه احساسات مختلفی دارید و براتون سخته که با صراحت بگید چه احساسی دارید؟
• مقابله: شما یا خشمگین هستید یا نیستید، کدوم یکی؟
• سد کردن: اگر نخواید باز برید سراغ این که عصبانی نیستم احساس خشم رو چه طور تجربه می کنید؟

دفاع تاکتیکی نفی

 دوانلو در توصیف دفاع تاکتیکی نفی، اصطلاح انکار تصورات جدید را به کار می‌گیرد. برای جزئیات بیشتر به این مدخل رجوع کنید. البته باید در خاطر داشت که هر عدم توافقی با درمانگر را نباید انکار به شمار آورد. درمانگران باید این احتمال را بپذیرند که آنها نیز ممکن است اشتباه کنند و در عین حال این امکان را هم در نظر داشته باشند که به رغم انکار سرسختانه بیمار شاید حق با او باشد. این یکی از ویژگی های متوازن کننده رابطه درمانی در ISTDP است.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات