پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

عوامل سبب شناختی

عوامل سبب شناختی سبب شناسی بی اشتهایی عصبی شناخته شده نیست، گرچه نظریه های زیادی در این رابطه مطرح شده‌ است، وجود نابهنجاری روانی چندگانه در میان این بیماران و این حقیقت که برخی از این بیماران قبا از اینکه دچار کاهش وزن بش

عوامل سبب شناختی

سبب شناسی بی اشتهایی عصبی شناخته شده نیست، گرچه نظریه های زیادی در این رابطه مطرح شده‌ است، وجود نابهنجاری روانی چندگانه در میان این بیماران و این حقیقت که برخی از این بیماران قبا از اینکه دچار کاهش وزن بشوند، دچار قطع قاعدگی می شوند، تعدادی از محققان را بر آن داشته است که این اختلال را ناشی از نوعی بدکارکردی هیپوتالاموس بدانند.

امروزه مطالعات متعددی حاکی از آن هستند که نابهنجاری های روانی ناشی از کاهش وزن و محدودیت کالری مصرفی هستند. مطالعاتی که بر روی نمونه های شبه گرسنه صورت گرفته است افکار وسواسی و مرتبط با غذا و رفتارهای مشابه آنچه در بین بیماران بی اشتها مشاهده می شود را گزارش کرده‌اند.

بر اساس شواهدی که حاکی است اختلالات خوردن در میان بستگان بیماران بی اشتها شیوع بیشتری دارد، فرض وجود مولفه ژنتیکی در این بیماری مطرح شده است و در مطالعات مربوط به دوقلوها، همگامی بیشتری در اختلال بی‌اشتهایی عصبی در بین دوقلوهای یک تخمکی نسبت به دوقلوهای دو تخمکی گزارش شده است. به علاوه شیوع بیشتر اختلالات عاطفی در بین بستگان درجه اول بیماران بی اشتها دیده شده است هرچند عکس این حالت واقعیت ندارد یعنی شیوع بیشتر بی اشتهایی عصبی در بین بیماران افسرده گزارش نشده است. در ضمن ارزشهای فرهنگی - اجتماعی نیز در شروع بی‌اشتهایی عصبی بی‌تأثیر نبوده اند، مثلاً لاغری به عنوان یک ارزش اجتماعی بالا، ممکن است در تعامل با متغیرهای شخصیتی قرار گیرد.

افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی به عنوان یک گروه، تمایل به کمال گرایی دارند

مطالعات روانشناختی پیشنهاد می‌کنند که افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی به عنوان یک گروه، تمایل به کمال گرایی دارند، احساس می‌کنند که شخص بسیار غیرموثری هستند،  روابط میان فردی تیره ای دارند و نسبت به حالات هیجانی و روانی درونی تر طرح خودآگاهی ندارند و یا سردرگمی آشکاری نسبت به این حالات از خود نشان می دهند. کریسپ بیماران بی اشتها را تحت عنوان کسانی که وزن هراسی دارند توصیف می کند که از نوعی ترس از بلوغ و جنسیت ناشی می‌شود. این توصیف با مفهوم سازی های رفتاری که بی اشتهایی را نمونه‌ای از پاسخ شرطی اجتنابی در برابر ترس های واقعی یا ذهنی مرتبط با اضافه وزن، رشد و عملکرد تلقی می‌کند، به خوبی سازگار است. به علاوه در زمینه ای از احساس عدم کارایی، توانایی غلبه بر بخش خاصی از زندگی توسط فرد می تواند در سطح بالایی تقویت کننده باشد و ممکن است به رغم عارضه لاغری مرضی موجب ادامه رفتارهای مربوط به بی‌اشتهایی شود.

نظریه پردازان شناختی رفتاری ادراکات نادرست از خود پنداره، جدایی، کمال گرایی و روابط را که به نظر می رسد مورد تاکید نظریه پردازان روانکاوی نیز باشد در مورد پدیده بی‌اشتهایی عصبی مطرح می‌کنند. فرض بر این است که الگوهای تعامل خانوادگی نیز در شروع و ادامه این اختلال از طریق الگوهایی از قبیل حمایت بیش از حد، درگیری، ناتوانی در بیان و حل آشکار تعارضات، بریدگی و فقدان همدردی و عاطفه نقش دارند. در مرور نقش ویژگی های خانوادگی و ارتباط آن با اختلالات بی اشتهایی و پرخوری عصبی، استروبر و هامفری در پی تفسیر پیشینه تحقیقی موجود پیشنهاد می کنند که محیط خانوادگی به وسیله الگوهای تعاملی ذکر شده فوق مشخص می‌شود و ممکن است در ایجاد هویت ثابت و احساس استقلال و خودکفایی فرد موثر باشد. این پژوهشگران برای تایید فرضیه خود به دنبال انجام تحقیقات پیچیده تری در زمینه الگوهای تعامل خانوادگی هستند.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات