پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

سوالات متداول درباره بیماری اسکیزوافکتیو

اسکیزوافکتیو یک نوع بیماری روانی است که دارای نشانه های بیماری اسکیزوفرنی و بیماری های خلقی مانند بیماری چند شخصیتی یا افسردگی را شامل می شود

اسکیزوافکتیو چیست؟

اسکیزوافکتیو یک نوع بیماری روانی است که دارای نشانه های بیماری اسکیزوفرنی و بیماری های خلقی مانند بیماری چند شخصیتی یا افسردگی را شامل می شود. این نشانه ها که شامل توهمات و خیال ها، روانپریشی و بخش هایی از شیدایی و افسردگی می شوند، می توانند با هم دیگر، یا به صورت جداگانه و در زمان های مختلف اتفاق بی افتند.

در این مقاله قصد داریم تا به برخی از سوالات رایجی که افراد درباره این بیماری روانی دارند پرداخته و پاسخ آنها را در اختیار شما قرار دهیم تا برخی ابهامات را درباره این بیماری از بین برده و اطلاعات شما را نسبت به این بیماری افزایش دهیم. این سوالات شامل موارد زیر می باشند:

آیا این بیماری تنها در یک نوع ظاهر می شود؟

اختلال اسکیزوافکتیو معمولا در دو نوع کلی تشخصی داده می شود که شامل موارد زیر می باشند:

  • نوع دو قطبی- که در آن ممکن است رفتار های مختلفی از جمله روانپریشی از فرد سر بزند و ممکن است شامل افسردگی نیز باشد.
  • نوع افسردگی- در این نوع، فرد اکثرا نشانه های بیماری افسردگی را از خود نشان می دهد.

چه عده ای از افراد این بیماری را تجربه می کنند؟

طبق آخرین آمار های جمع آوری شده، بیماری اسکیزوافکتیو حدودا 0.3 الی 1.1 درصد از افراد را در زندگی شان تحت تاثیر قرار می دهد. این به آن معناست که همه گیر بوده این بیماری تقریبا به اندازه ی بیماری اسکیزوفرنی می باشد. همچنین آمار ها نشان می دهد که تقریبا یک نفر از هر سه نفری که به بیماری اسکیزوفرنی مشکوک بوده اند، در حقیقت دچار بیماری اسکیزوافکتیو بوده اند.

نشانه های این بیماری شامل چه چیز هایی می باشد؟

نشانه ها و عوارض بیماری اسکیزوافکتیو تا حد زیادی به انواع آن، یعنی نوع دو قطبی یا افسردگی آن بستگی دارد. اما به طور کلی این عوارض شامل موارد زیر می باشند:

  • توهمات- داشتن باور های غلط یا ساختگی و پا فشاری بر روی آنها حتی پس از مواجه شدن با واقعیت.
  • هذیان ها، شامل شنیدن صدا ها و دیدن چیز هایی که واقعی نیستند.
  • نشانه های افسردگی، شامل احساس پوچی، ناراحتی یا بی ارزش بودن.
  • تغییرات خلق و خو، مانند افزایش و داشتن انرژی بیش از حد، به همراه رفتار هایی که بطور عادی از فرد سر نمی زند.
  • مشکلات تحصیلی مانند افت نمرات یا سطح هوش و توانایی های ذهنی.
  • مشکلاتی در زمینه نظافت شخصی مانند تمیزی و اهمیت ندادن به ظاهر خود.

آیا تشخصی این بیماری کار دشواری است؟

بله، تشخصی بیماری روانی اسکیزوافکتیو، به دلیل عوارض و نشانه های زیادی که دارد می تواند کار دشواری باشد. همچنین، این بیماری می تواند در میان افراد مختلف، به شکل های مختلفی ظاهر شود. بطور معمول، بسیاری از روانشناسان این بیماری را با بیماری اسکیزوفرنی اشتباه می گیرند.

آیا این بیماری قابل درمان است؟

به طور کلی، تا به حال درمان قطعی و صد در صدی برای بیماری اسکیزوافکتیو تشخصی داده نشده است. با این حال، امروزه علم و تکنولوژی موفق شده اند تا راه ها و درمان هایی پیدا کنند که از طریق آنها می توان عوارض و نشانه های ناشی از این بیماری را کنترل کرد. این درمان ها شامل دارو درمان، روان درمانی به صورت فردی یا با کمک خانواده و آموزش های مهارت های زندگی نظیر مهارت های اجتماعی می باشد.

این بیماری در مردان شایع تر است یا در زنان؟

امروزه اطلاعات زیادی درباره جنسیت افرادی که مبتلا به این بیماری می شوند وجود دارد، اما اکثرا این شواهد و مطالعات با یکدیگر همخوانی ندارند. برخی از شواهد اعلام می کنند که این بیماری در میان زنان شایع تر است، چرا که زنان اغلب بیشتر از مردان دچار افسردگی می شوند. اما برخی دیگر از مطالعات اظهار می کنند که مردان و زنان به طور مساوی دچار این بیماری می شوند، اما مردان معمولا در سنین پایین تری دچار این بیماری می شوند.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات