پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

غریزه اجتناب از امور ناخوشایند

واکنش بیزاری از احساسات ناخوشایند بخش حیاتی فرایندهای محافظ بقای طبیعی محسوب می‌شود. این مسئله حس روشنی را القا می‌کند که گویی ما به گونه‌ای سیم پیچی شده ایم که از خطراتی همچون ماشینی که به سمتمان در حال حرکت است یا گاو خش

غریزه اجتناب از امور ناخوشایند

واکنش بیزاری از احساسات ناخوشایند بخش حیاتی فرایندهای محافظ بقای طبیعی محسوب می‌شود. این مسئله حس روشنی را القا می‌کند که گویی ما به گونه‌ای سیم پیچی شده ایم که از خطراتی همچون ماشینی که به سمتمان در حال حرکت است یا گاو خشمگین دور شویم یا بگریزیم.

به هر حال تمایل به اجتناب از نشانه های درونی تهدید که با هیجان های ناخوشایند، افکار منفی یا حس های بدنی آسیب زا همراه است. تاثیری بر افزایش بهزیستی ما ندارد، بلکه برعکس گرفتاری اصلی را افزایش می‌دهد. تلاش برای خلاص شدن از تجربه درونی کار بیهوده‌ای است _ در نهایت ما ناچاریم با خود و تجربه هایمان زندگی کنیم. گرایش به دور افتادن، مبارزه کردن و تلاش برای رهایی از تجربه درونی ناخوشایند در ذهن رزمگاهی را به وجود می‌آورد: حضور ذهن راهی برای کمک به ما برای خروج از این تنگنا می‌آموزد. الگوی عادتی اجتناب از هیجان های ناخوشایند گرایشی عمومی در نوع بشر است که برای همه ما تا حدودی آشنا است. برای آن دسته از افرادی که تاریخچه ای از تجربه‌ها و هیجان ها خلق های دردناک مداوم را داشته اند، میل به گریز یا اجتناب از تجربه درونی قابل درکتر است.

این حالت نه تنها به نوعی گسیختگی یا سرکوبی تجربه دشوار می‌انجامد بلکه افزون بر آن نوعی گسیختگی عمومی را نیز ایجاد می‌کند که با خود از دلمردگی، کوته فکری و محدودیت را نیز به همراه دارد. اجتناب تجربه‌ای قابلیت پاسخ هوشمندانه در شرایط دشوار را کاهش می‌دهد افزون بر آن موجب خاموشی رفتار های سازگارانه مربوط به نزدیک شدن همچون مهربانی، علاقه، حضور و محبت می شود.

اگرچه در جلسات کل طیف تجربه _ خوشایند، ناخوشایند و خنثی _ مورد کاوش قرار می‌گیرد اما در MBCT جهت گیری اصلی به سوی پرورش مهارت هایی برای توجه به واکنش هایی است که به صورت عادتی در زمان‌های حضور تجربه های ناخوشایند از آن اجتناب می شوند. همان گونه که پیش از این بحث شد،این واکنش های عادتی به صورت ویژه‌ای در زنجیره ای واکنش هایی که می توانند آسیب پذیری نسبت به عود افسردگی را کاهش و افزایش دهند نقش دارند.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات