پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

مهارت تصمیم گیری و مهارت حل مسئله

مهارت تصمیم گیری و مهارت حل مسئله  از دیگر فاکتورهای شناختی می‌توان به نقش ناتوانی در مهارت تصمیم گیری و حل مسئله، در بروز رفتار سوء مصرف مواد توجه کرد.

مهارت تصمیم گیری و مهارت حل مسئله

 از دیگر فاکتورهای شناختی می‌توان به نقش ناتوانی در مهارت تصمیم گیری و حل مسئله، در بروز رفتار سوء مصرف مواد توجه کرد. به طور کلی، در صورت ناتوانی در حل مسائل، مشکلات و تعارضاتی که مخصوصا نوجوانان و جوانان با آنها مواجه می شوند، یکی از شایع‌ترین راهکارها و یا شیوه‌های آنی حل مشکل، استفاده از مواد می باشد. در سنین جوانی و نوجوانی، این گونه افراد بیشتر تحت تاثیر شدید همسالان و فشارهای وارد شده از طرف آنها قرار می‌گیرند و بدون تدبیر و راهکار مطرح شده از طریق دوستان را، یعنی مصرف مواد را تجربه می‌کنند.

کاملاً روشن است که شناخت گرایان برخلاف به رفتارگرایان معتقدند که وابستگی به مواد، به عنوان رفتارهای ناسازگارانه محصول و نگرش غیر منطقی و نادرست معتادان درباره ی خود و محیط شان است. در واقع این رفتارها، ساز و کارهای سازشی ناسازگارانه ای هستند که با افزایش مهارت‌های حل مسئله، مهارت های سازشی و از طریق پیش‌بینی موقعیت‌های خطرآفرین، می‌توان آنها را کاهش داد. یکی از بحران های رشدی، بحران نوجوانی است که مطابق نظریه اپی ژنتیک اریکسون، تکلیف عمده ی دوران نوجوانی غلبه بر سردرگمی نقش و ایجاد هویت است. در محیطی که غنی و حمایت کننده است، نوجوان این مرحله را به سلامت طی می کند؛ اما در خانواده های مشکل دار هم از نظر اجتماعی و هم جسمانی و روانی، نوجوان به جای تثبیت هویت خود به مصرف مواد کشانده می شود که بدین وسیله هویت کاذب به دست آورد.

پژوهش های متعددی در مورد تاثیر گروه همسالان بر نوجوانان صورت گرفته که حاکی از این مهم می باشد که همسالان، جانشین والدین می شوند و از طریق سرمشق دهی و الگوبرداری از رفتار های یکدیگر، عامل خطر بالقوه ای جهت وابستگی آتی افراد محسوب می‌شوند که معمولاً منتج شده از ناتوانی در تصمیم گیری و حل مسئله به شیوه منطقی در نوجوان می باشد. در حقیقت، گروه همسالان نقش تحریک کننده در سوء مصرف مواد و نقش تسهیل گر در تداوم سو مصرف مواد ایفا می کند.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات