پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

مکانیسم تبیین کننده وابستگی به مواد

مکانیسم محرومیت ناشی از توقف فعالیت سیستم های انتقال دهنده عصبی درون زاد با مصرف مداوم مواد و بدون استفاده ماندن سیستم های تولید کننده ی ناقلان عصبی، انتقال دهنده های عصبی درون زاد دچار اختلال می شوند

مکانیسم تبیین کننده وابستگی به مواد

▪مکانیسم محرومیت ناشی از توقف فعالیت سیستم های انتقال دهنده عصبی درون زاد
با مصرف مداوم مواد و بدون استفاده ماندن سیستم های تولید کننده ی ناقلان عصبی، انتقال دهنده های عصبی درون زاد دچار اختلال می شوند. در واقع، تکرار دوز مصرفی در مدت زمان کوتاه، تاثیری کاهش یافته دارد که می‌تواند ناشی از یک فرآیند فعال فیزیولوژیکی باشد و در آن سیستم برای حفظ تعادل با یک فرایند منفعل تلاش می‌کند. این سیستم قادر به پاسخگویی با همان شدت قبل نیست. با تحمل حاد، تأثیرات فقط در مدت زمان کوتاهی باقی می‌مانند و دوز بیشتر دارو تاثیرات کمتری دارد؛ به این معنا که در اثر مصرف مداوم و طولانی مدت مواد، تولید و ساخت مواد درون داد زاد مغزی مختل می‌شود و اگر ماده ی مصرفی قطع یا کاهش یابد، علایم جسمانی، رفتاری و روانشناختی گوناگونی پدیدار خواهد شد.

مکانیسم تحمل کارکردی یا انطباق عصبی

مفهوم انطباق عصبی
یکی از پدیده های مهم در ارتباط با وابستگی به مواد، پدیده ی تحمل کارکردی یا انطباق عصبی می باشد و منظور از آن، تعمیرات مغزی است که در برابر اثرات دارو و پس از مصرف مداوم آن رخ می‌دهد. انطباق عصبی دو حالت ایجاد می‌کند : یکی در درون سیستم های انطباقی که با مکانیسم های مختلفی که در اثر دارو فعال شده اند، تغییر می کنند. سو مصرف مکرر و مداوم ماده یا داروی روانگردان، در شیمی مغز تغییراتی برای مقابله با اثرات دارو ایجاد می‌کند. وقتی مصرف دارو متوقف می‌شود، عمل انطباق نیز متوقف می‌گردد و تعادل حیاتی مغز مختل می‌شود. به عبارتی دیگر، هنگامی که فرد به یک ماده ی خاص وابسته می‌شود، و در حقیقت، در یک چرخه ی معیوب مصرف مواد و علایم محرومیت قرار می‌گیرد که ناچارا برای گریز و اجتناب از این علایم ترک مصرف مواد را ادامه می‌دهد. اساساً در طی این فرآیند، تغییرات سازگارانه ای چون کاهش تولید و آزادسازی انتقال دهنده در سیناپس یا کاهش تعداد گیرنده های اختصاصی به وقوع می‌پیوندد. در نتیجه، شخص برای کسب اثرات دارو مقدار مصرف دارو را افزایش می دهد. در بحث وابستگی و تحمل کارکردی، مهمترین موضوع در افزایش یا کاهش گیرنده های انتقال دهنده ی عصبی است که فرد مسئول وقوع وابستگی می باشد. بر اساس جمع بندی کلی، باید گفت که بروز علایم سازگاری عصبی، چون نشانه های تحمل و ترک بعد از توقف مصرف، هر دو نتیجه ی انطباق عصبی می باشند.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات