پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

مدل اخلاقی در اعتیاد

مدل اخلاقی در اعتیاد این دیدگاه مدعی است که اعتیاد یک عمل غیر اخلاقی است و معرف امتناع از مقاومت و پایداری توسط برخی از ضوابط اخلاقی یا قانونی عمل فرد است.

مدل اخلاقی در اعتیاد

این دیدگاه مدعی است که اعتیاد یک عمل غیر اخلاقی است و معرف امتناع از مقاومت و پایداری توسط برخی از ضوابط اخلاقی یا قانونی عمل فرد است.

الکلیسم یا مصرف مواد یک رفتار انتخابی آزادانه تلقی می‌شود که در بهترین حالت غیر مسئولانه و در بدترین حالت جهنمی و شیطانی است. چون اعتیاد حاصل انتخاب آزادانه یک دوره عمل است که از نظر اخلاقی اشتباه است، راه منطقی درمان این مشکل مجازات فرد معتاد یا الکلی است. بنابراین، اعتیاد مستحق مراقبت یا کمک تصور نمی‌شود. یعنی برای ممانعت از تکرار آن مجازات در نظر گرفته می‌شود، عود یا بازگشت به مواد نشانه بد ذاتی و خباثت نافذ در فرد معتاد تلقی شده، بنابراین تنبیه و مجازات هم برای تصحیح این لغزش ضروری تصور می‌شود. موضوع اعتیاد به منزله قصور/ مدل اخلاقی مزایا و معایبی دارد. مزیت اول این است که این دیدگاه سرراست و روشن است. ابهام و تیرگی ناشی از این وضعیت اندک است. به علاوه، این دیدگاه مطلق است و نیازی به فلسفه بافی و نظریه پردازی درباره ماهیت اعتیاد ندارد. اعتیاد صرفا یک بد رفتاری است و بنابر این مستلزم برخورد و مجازات است و نیازی به بررسی علمی آن نیست. مطابق این دیدگاه، ناتوان جامعه در برطرف کردن مشکلات الکلیسم و اعتیاد بازتاب انحطاط اخلاقی گسترده است. طرفداران مدل اعتیاد به عنوان قصور نوعاً مدعی بازگشت به ارزش‌های سنتی و خانوادگی به عنوان راهی برای اصلاح این مشکل هستند.

با این حال، تلقی اعتیاد به عنوان قصور حداقل سه عیب دارد:
اولاً علم مدعی است که الکلیسم و اعتیاد چیزی جز یک پدیده ساده نیست. به نظر می‌رسد که آنها خاستگاهی چند عاملی داشته و در عوامل دارویی، زیستی، روانی و اجتماعی ریشه دارد.

در ثانی، عیب دیگر دیدگاه اخلاقی به اعتیاد این است که ابداً روشن نیست که وابستگی شیمیایی انتخاب‌های اختیاری هستند. در واقع، مدل بیماری مدعی است که دقیقاً عکس آن صادق است. یعنی مشروب خواری مفرط معرف مهارنشدن یا فقدان مهاری است که وجود دارد.

به سخنی دیگر، فرد آزادانه سوء مصرف مواد را انتخاب می‌کند. ثالثاً به گواه تاریخ مجازات و تنبیه، ابزارهای بی فایده ای برای کاهش شیوع مشکلات اعتیادی در این مسیر است.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات