پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

اختلال شخصیت وسواسی ۔ جبری

اختلال شخصیت وسواسی ۔ جبری اختلال وسواسی ۔ جبری (OCD)، با اختلال شخصیت وسواسی ۔ جبری (OCPD) تفاوت دارد. ارتباط خاصی میان این دو اختلال وجود ندارد، جز اینکه علامت اختصاری آنها در سه حرف با یکدیگر مشترکند. کمال خواهی یکی از

اختلال شخصیت وسواسی ۔ جبری

اختلال وسواسی ۔ جبری (OCD)، با اختلال شخصیت وسواسی ۔ جبری (OCPD) تفاوت دارد. ارتباط خاصی میان این دو اختلال وجود ندارد، جز اینکه علامت اختصاری آنها در سه حرف با یکدیگر مشترکند. کمال خواهی یکی از مولفه هایی است که در تشخیص اختلال شخصیت وسواسی ۔ جبری به کار می‌رود. هم پوشی بسیار زیادی میان کمال خواهی و این اختلال شخصیت وجود وجود دارد. به شما نشان می‌دهیم که چرا افرادی که اختلال شخصیت وسواسی ۔ جبری دارند احتمالاً کمال خواه تر هستند.

بازبینی علائم اختلال شخصیت وسواسی ۔ جبری

اشتغال ذهنی شدید در مورد نظم و ترتیب، کمال خواهی و تسلط بر امور ذهنی و بین فردی به بهای از دست دادن انعطاف پذیری، گشاده نظری و کارایی. این مسائل معمولاً از اوایل بزرگسالی شروع می شوند و در زمینه‌های مختلفی به چشم می خورند. این اختلال زمانی تشخیص داده می شود که فرد چهار تا یا بیشتر، از این علائم را نشان دهد:
الف) ذهن فرد به جزئیات قواعد، فهرستها، ترتیب، سازمان یافتگی یا برنامه ها و جداول زمانی امور به قدری مشغول باشد که رشته اصلی امور از دست بدهد.
ب) به قدری کمال خواهی از خود نشان دهد که نتواند تکلیف محول شده را به اتمام رساند.
ج) به شکلی افراطی خود را وقف کار و بهره‌وری کرده باشد، به طوری که نتواند به تفریح و روابط دوستانه اش بپردازد.
د) بیش از حد با وجدان، اخلاقی و تقوا پیشه باشد. و در مورد مسائل اخلاقی به هیچ وجه انعطاف پذیر نباشد.
ه) نتواند چیزهای کهنه و از رده خارج شده و بی ارزش را دور بیندازد، حتی اگر هیچ گونه ارزش عاطفی هم نداشته باشد.
و) از تفویض وظایف خود به دیگران یا کار کردن با آنها ابا داشته باشد، مگر اینکه آنها به روش او برای انجام امور کاملا تسلیم شده باشند.
ز) در پول خرج کردن چه برای خودش و چه برای دیگران خست بورزد. یعنی پول را چیزی بداند که باید برای روز مبادا پس انداز شود.
ح) سرسختی و یک دندگی از خود نشان دهد.
ممکن است شما کمال خواه نبوده اما مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی جبری باشید. برای مثال، مراد بسیار نگران کنترل کارهایش بود. بنابراین، با توجه به ملاک های زیر می توان گفت که او به این اختلال مبتلا است. ملاک A، به دلیل نظم و ترتیب؛ ملاک C، چون احساس می‌کرد تسلط بر شغلش کلید کنترل زندگی‌اش است؛ ملاک D، باور داشت کنترل ذهن و اخلاقیات، به معنای تسلط کلی بر امور است؛ ملاک E، چون احساس می کرد بی‌اعتنایی به چیزهایی که هنوز قابل استفاده‌اند، موجب اسراف است؛ همچنین، ملاک G، بسیار خسیس بود چون زمان پرداخت صورت حساب
تفریح های عصرانه با دوستانش، ماشین حسابش را بیرون می آورد و سهم خودش را بر اساس تعداد لیوان های الکلی که در مقایسه با دیگران نوشیده بود، حساب می‌کرد.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات