پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

کاربرد درمانگری محرومیت از خواب در افسردگی

کاربرد درمانگری محرومیت از خواب در افسردگی محرومیت کامل از خواب به مدت یک شب، نشانه های افسردگی را در ۴۰ تا ۶۰ درصد افراد بهبود می‌بخشد. اغلب افراد پس از ترمیم خواب عود نشانه های افسردگی را تجربه می کنند، اما در تعداد اندک

کاربرد درمانگری محرومیت از خواب در افسردگی

محرومیت کامل از خواب به مدت یک شب، نشانه های افسردگی را در ۴۰ تا ۶۰ درصد افراد بهبود می‌بخشد. اغلب افراد پس از ترمیم خواب عود نشانه های افسردگی را تجربه می کنند، اما در تعداد اندکی از بیماران ممکن است بهبودی به مدت چند هفته دوام داشته باشد.

در نسبت کوچکی از افراد، محرومیت از خواب می تواند به وخیم تر شدن نشانه ها منجر بشود. افزایش خواب آلودگی و گاهی اوقات هیپو مانی ممکن است هنگام محرومیت از خواب نیز توسعه یابد. حدود ۱۰ - ۱۵ درصد افراد صرفاً پس از ترمیم خواب بهبودی را تجربه می‌کنند. الگوی پاسخ به محرومیت تکراری از خواب بسیار متغیر بوده و ممکن است فردی زمانی به درمان پاسخ نشان داده و زمانی فاقد پاسخ درمانی باشد، یا بر عسک. برای محرومیت تکراری از خواب در مقایسه با یکبار محرومیت از آن به روشنی نتیجه ی بهتری نشان داده نشده است. محرومیت نسبی از خواب در بخش اول شب با زمان خواب مابین ساعت ۳ و ۶ صبح، یا در اواخر شب به عبارت دیگر، بیدار ماندن پس از ساعت یک و نیم صبح در مقایسه با محرومیت کامل از خواب تا اندازه‌ای کمتر اثربخش است.

محرومیت انتخابی از خواب

محرومیت انتخابی از خواب REM ارتباطی با افزایش میزان پاسخ ندارد. تحقیقات جدیدتر نشان می دهند که اثر محرومیت از خواب بر روی نشانه های افسردگی ممکن است با داروهای ضد افسردگی، نور درمان گری، یا تغییر در زمان‌های خواب تثبیت شود. با این وجود، امکان اجرای بالینی درمان گری محرومیت از خواب با این واقعیت که اکثریت افراد پاسخگو پس از اولین شب خواب، عود خلق افسرده را ترجمه می‌کنند، به طور قابل ملاحظه ای محدود می شود. بر اساس برخی شواهد ممکن است یک شب بدون خواب، تغییر دوره ی خواب به اواخر بعد از ظهر و اوایل شب باعث کاهش این خطر شده و اجتناب از خواب در طول این فاز بحرانی دارای اثر ضدافسردگی باشد. امتیاز محرومیت از خواب در مقایسه با داروهای ضد افسردگی، اثر سریعتر آن است. از این رو، در برخی از افراد می‌توان تا زمان آغاز اثر دارویی، با ترکیب درمانگری ضدافسردگی و محرومیت از خواب یک پل درمان گری ایجاد نمود. با این حال مکانیسم های زمینه ای دقیق چگونگی اثر محرومیت از خواب در افسردگی تاکنون ناشناخته باقی مانده است.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات