پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

چگونگی دفاع از خود در مقابل ناراحتی روانی

چگونگی دفاع از خود در مقابل ناراحتی روانی  طبق نظریه فروید، اضطراب شدید و تعارض های عاطفی، مکانیسم های دفاعی را فعال می‌کنند. این مکانیسم‌های توجیه های روانی است که به کمک آنها خود را در مقابل دردهای روانی محافظت می کنیم.

چگونگی دفاع از خود در مقابل ناراحتی روانی

 طبق نظریه فروید، اضطراب شدید و تعارض های عاطفی، مکانیسم های دفاعی را فعال می‌کنند. این مکانیسم‌های توجیه های روانی است که به کمک آنها خود را در مقابل دردهای روانی محافظت می کنیم.

به عقیده فروید، همه ما از این مکانیسم‌های استفاده می‌کنیم. استفاده از مکانیسم های دفاعی زمانی بیماری به حساب می‌آید که به طور دائم برای تحریف واقعیت به کار رود و از عملکرد موثر جلوگیری کند. اینک تعدادی از مکانیسم های دفاعی رایج:

سرکوبی

سرکوبی. سرکوبی اجازه می‌دهد که تمایلات یا احساسات غیرقابل قبول یا تهدید کننده، به طور ناآگاه در خارج از حوزه آگاهی نگهداشته شود. اگر به کودک گفته باشند که خود ارضایی کاری زشت است، ممکن است او تمایلات و احساسات مربوط به این کار را سرکوب کند. با این کار، او از احساسات آگاه اضطراب و گناه اجتناب می‌کند.

فرافکنی

فرافکنی. فرافکنی اجازه می‌دهد که تمایلات یا صفاتی را که ناخوشایند می دانیم و حتی نمی خواهیم برای خود نیز اعتراف کنیم، به شخص دیگری نسبت دهیم. بنابراین، کودکی که علیه خواهر خود عصبانیت است، می گوید: او از من نفرت دارد.

جابجایی

جابجایی. وقتی احساس دشمنی را از منبع آن جدا می کنیم و به شخص دیگری نسبت می دهیم، دست به جابجایی می زنیم. کودکی که از طریق یکی از والدین یا مربی خود ناکام شده است. معمولا نمی تواند انتقام بگیرد، زیرا این کار خطرناک تر خواهد بود. او دشمنی خود را به فردی ضعیف و بدون دفاع متوجه می کند مثلا حیوان یا کودکی ضعیف تر از خود.

انکار

انکار. گاهی، برای اجتناب از روبرو شدن با یک واقعیت ناخوشایند، از اعتراف به آن خودداری می‌کنیم و موجودیت آن را نادیده می گیریم. کودکی که مادر بداخلاق دارد، ممکن است بداخلاقی و طردکردنهای او را انکار کند و متقاعد شود که او انسان خوب و دوست داشتنی است. انکار اجازه می‌دهد که از ناراحتی روانی حاصل از شناخت واقعیت فرار کنیم.

تصعید

تصعید. تصعید موجب می شود که رفتار ناپسند سرکوب شود و بعد به شیوه ای تجلی کند که از نظر اجتماع مورد قبول است. به عقیده برخی روان کاوان، علاقه شدید به مشت زنی، تمایلات پرخاشگری و عشق به هنر، تمایلات جنسی را تصعید می کنند.

بازگشت

بازگشت. شخصی که استرس دارد، ممکن است رفتاری نشان دهد که ویژگی یکی از مراحل اولیه رشد را داراست. کودک ۱۰ ساله ای که به هنگام تولد خواهر یا برادر جدید، مکیدن انگشت را از سر می‌گیرد یا رختخواب خود را خیس می‌کند، به مکانیسم دفاعی بازگشت متوسل می‌شود.

دلیل تراشی

دلیل تراشی. دلیل تراشی یعنی برای انجام دادن کاری که ناپسند به نظر می‌رسد، دلیلی قانع کننده ارائه شود. به عنوان مثال، نوجوانی را در نظر بگیرید که می‌خواهد رابطه خود را با یکی از دوستانش قطع کند، اما احساس گناه می کند، چون هیچ نوع بدی از او ندیده است. اگر این نوجوان به مکانیسم  دلیل تراشی متوسل شود، خیلی راحت خواهد توانست رابطه اش را با دوست خود قطع کند، بدین صورت که خواهد گفت: احساس می‌کنم مزاحمش هستم، بهتر است آزادش بگذارم تا دوستان دیگری پیدا کند.

واکنش وارونه

واکنش وارونه. به کمک واکنش وارونه، شخص برای اجتناب از بازشناسی برخی جنبه‌های ناپسند و رفتار خود، رفتاری مخالف اتخاذ می کند. مثلاً، کسی که به نمایش فیلم‌های خلاف عفت اعتراض می‌کند و به منظور سانسور و به طور رسمی آنها را تماشا می کند، تمایلات جنسی نامشروع خود را پنهان نگاه می‌دارد.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات