پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

چگونه دلبسته می شویم

تشکیل دلبستگی ها: چگونه دلبسته می شویم؟ روانشناسان رشد، در مورد ریشه‌های عوامل تعیین کننده دلبستگی،دو تبیین مختلف ارائه داده‌اند.تببین اول بر دورنمای رفتار شناختگی و تبیین دوم بر چشم انداز از یادگیری تکیه دارد.

تشکیل دلبستگی ها: چگونه دلبسته می شویم؟

روانشناسان رشد، در مورد ریشه‌های عوامل تعیین کننده دلبستگی،دو تبیین مختلف ارائه داده‌اند.تببین اول بر دورنمای رفتار شناختگی و تبیین دوم بر چشم انداز از یادگیری تکیه دارد.

به عقیده بولبی، کردارشناسی علاقه مند به روانکاوی، پایه های زیستی رفتارهای دلبستگی، درصورتی که از دیدگاه تکاملی مطالعه شود، آسان تر قابل درک خواهد بود. برای اینکه نوع انسان، به رغم طولانی بودن دوره 
ناپختگی و آسیب پذیری، بتواند زنده بماند، مادر و کودک تمایل ذاتی دارند که به یکدیگر دلبسته شوند‌.

این دلبستگی متقابل موجب می شود که کودک، زمانی که انسانها در گروه های کوچک چادرنشینی زندگی می کردند، از گزند حیوانات شکاری مصون بماند. بولبی معتقد است که بچه انسان، به طور زیستی، تعدادی الگوهای رفتاری دارد که آماده اند تا بر اثر 《مکانیسمهای آزادسازی》محیط فعال شوند. بدین ترتیب، تماس بدنی  نزدیک، مخصوصاً بغل گرفتن، نوازش کردن و تکان دادن، می‌تواند کودک نگران و هیجان زده را آرام کند. در واقع، گریه های کودک بزرگترها را وادار می‌کند که به او توجه داشته باشند. بنابراین، وقتی کودک لبخند میزند، شخص به حساب می‌آید و به عنوان یک فرد، جای خود را در گروه خانوادگی پیدا می‌کند و در چشم دیگران، شخصیت جداگانه ای می شود.

مثلاً، مادرها خود به خود اعلام می‌کنند که لبخند کودک نشانه رضایت از محبت های بی دریغ مادر است. به نظر می‌رسد که کودک یاد می‌گیرد به محبتها و مراقبت های بزرگترها پاداش دهد. همگام با بزرگ شدن و کسب مهارتهای مختلف، از جمله شناسایی اشخاص، کودک لبخند تشکر آمیز می زند. لبخند تشکرآمیز،  واکنش شادمانه ای است که به پرستاران، کسی که کودک را راحت تر و خشک می کنند و برایش لالایی می خوانند، اختصاص دارد. در مجموع، طبق نظریه تکامل گرایی، کودک، برای ورود به محیط اجتماعی و تکامل، به‌طور زیستی《برنامه‌ریزی شده》است و بر همین اساس، از زمان تولد، موجودی اجتماعی به حساب می‌آید. والدین نیز، به نوبه خود، به طور ژنتیک آمادگی قبلی دارند تا رفتارهایی در واکنش به رفتارهای کودکانشان نشان دهند.کوتاهی قد، تناسبهای خاص بدن و شکل سر بچه این اشتیاق را در والدین به وجود می‌آورد که از او پرستاری کنند.بر خلاف بولبی، که ریشه رفتارهای دلبستگی را به مکانیسمهای ذاتی نسبت می‌دهد، نظریه پردازان یادگیری، دلبستگی را محصول فرایند اجتماعی شدن می‌دادند.

به عقیده این روانشناسان، از جمله سیرز، جی ویرتز، بی جو و بایر، در ابتدای کار مادر چیز خاصی برای کودک عرضه نمی‌کند. اما به تدریج که مادر کودک را شیر میدهد،گرم میکند، بغل می گیرد ویژگی‌های پاداش دادن را یاد می‌گیرد. چون وجود مادر، با ارضای نیازهای کودک همراه است، ویژگی های تقویت ثانوی را کسب می‌کند. تنها حضور جسمی او ارزش پیدا می‌کند، زیرا، سخنها، خنده ها و حرکات عاطفی به همراه دارد. به عقیده نظریه پردازان یادگیری، نیاز به حضور مادر به تدریج پیشرفت می‌کند و دلبستگی کودک شکل می دهد.نظریه پردازان یادگیری برای این واقعیت تاکید دارند که فرایند دلبستگی یک رابطه دو طرفه است و به رابطه رضایت بخش متقابل و تقویت های دوجانبه وابسته است.

مادر، رضایت خود را در پایان دادن به فریادهای بچه پیدا می‌کند و در نتیجه خود را نیز ارام می کند، کودک، با لبخندها و بغبغو کردنهای خود، به کسانی که او را ارام می کنند، پاداش می‌دهد. رفتارهای دلبستگی کودک بسیار موثر است، زیرا موجب می‌شود که فرایند دلبستگی بین او و والدین به جریان بیفتد. اما باید به خاطر داشته باشیم که فرایند دلبستگی به طور خودکار انجام نمی گیرد، بلکه به تدریج و در پی تعدادی مراحل وجود می‌آید.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات