پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

گوش دادن فعال چیست

گوش دادن فعال گوش دادن واقعی در مقابل گوش دادن غیرواقعی گوش دادن واقعی بر اساس انجام یکی از موارد چهارگانه ی زیر انجام می شود: ۱. درک طرف مقابل ۲. لذت بردن از حرفهای او ۳. یادگیری از او ۴.کمک کردن به او یا تسکین دادن او کل

گوش دادن فعال

گوش دادن واقعی در مقابل گوش دادن غیرواقعی گوش دادن واقعی بر اساس انجام یکی از موارد چهارگانه ی زیر انجام می شود:
۱. درک طرف مقابل
۲. لذت بردن از حرفهای او
۳. یادگیری از او
۴.کمک کردن به او یا تسکین دادن او
کلید اصلی گوش دادن واقعی این است که یکی از همین خواسته و نیت شما هم واقعا موارد باشد. متأسفانه بسیاری از گوش دادن های دروغین هم ممکن است واقعی به نظر برسند. برخی از نیازهای خاصی که توسط گوش دادن دروغین برآورده می شوند، 

عبارت اند از:
۔ ایـنکه دیگران فکر کنند به گفتـه ی آنهـا علاقه منـد هستید و بنابراین شمـا را دوست بدارند. ایـنکـه گـوش بـه زنـگ بـاشیـد که آیـا طـرد خواهیـد شـد یـا نـه.
۔ به قسمتی از اطلاعات گوش فرا دهید و بقیه را نادیده بگیرید.
۔ برای آمـاده کردن گفتـه ی بعـدی خـود زمان صرف کنید.
۔ تا فرد مقابل به شما گوش دهد.
۔ گوش دهید تا نقطه ی ضعف طرف مقابل را پیدا کنید و به او حمله کنید.
۔ تـا بـدون نـاراحت کردن دیگران از شـر آنها خلاص شوید.

موانع گوش دادن

دوازده مانع گوش دادن وجود دارد که شما با آشنایی با آنها و رعایت کردن نکات می توانید گفتگوی مؤثری داشته باشید و به ارتباط خود به شکل مناسبتری ادامه دهید. 
۱۔ مقایسه کردن
ً خود را با طرف مقابل ازلحاظ هوش، اینکه دائما هیجان، دستاورد، استعداد و... مقایسه کنید.
۲۔ ذهن خوانی

هنگامیکه به طرف مقابلتان توجه نمی کنید یا اعتماد ندارید و به جای آن سعی می کنید منظور واقعی او را از قبل در ذهنتان تصور کنید، درواقع در حال ذهنخوانی هستید، نه گوش دادن. افراد ذهن خوان به نشانه هایی مثل لحن صدا، حالات چهره و وضعیت بدنی اهمیت زیادی می دهند. 

آنها محتوای واقعی صحبت را نادیده میگیرند و در عوض به فرضها و گمانهای خود توجه دارند. ذهنخوانی برای رابطه ی صمیمانه بسیار مخرب است چراکه فرد ذهن خوان آنچه واضح است را نادیده می گیرد و به تصورات خودش توجه می کند. درواقع این افراد به آنچه دیگران می گویند اعتماد ندارند و سعی دارند آنچه را که دیگران فکر یا احساس می کنند در ذهن خود تجسم کنند.

۳۔ مرور ذهنی
در این حال، شما آنقدر گفته های خودتان را در ذهن مرور می کنید که هرگز حرفهای طرف مقابل را نمی شنوید. حتی ممکن است یک گفتگوی طولانی را در ذهنتان مرور کنید 
که من چه می گویم و او در پاسخ چه جوابی خواهد داد. شما درواقع مشغول آماده کردم جوابهایتان در ذهن خود هستید و شاید تا انتهای مکالمه را ذهن خود تجسم کنید.

۴۔ انتخاب گزینشی
این به این معناست که شما به برخی از حرفهای طرف مقابلتان گوش می کنید و به برخی دیگر گوش نمی دهید؛ مثال شما به عنوان یک مادر فقط می خواهید بدانید پسرتان در مدرسه دعوا کرده است یا نه. در صورت گرفتن جواب نه دیگر گوش نمی دهد و به لیست خرید خود فکر میکند!

۵۔ قضاوت کردن
ممکن است به دلیل برخی قضاوتهای منفی به حرفهای طرف مقابل گوش ندهید، یا باهدف برچسب زدن یا دادن لقبهای منفی به او گوش دهید. اگر فکر کنید طرف مقابلتان احمق، دیوانه، خرافاتی یا بی منطق است، به او گوش نخواهید 
داد؛ اگر هم گوش کنید به خاطر یافتن شواهدی در همان زمینه ها و تأیید همان پیش زمینه هاست. 

۶۔ رؤیاپردازی
حواس همه ممکن است به دلیل خیالپردازی هنگام صحبت کردن طرف مقابل قطع شود. این مورد به ویژه راجع به همسران یا کسانی که چندین سال است باهم هستند، گوش دادن را به راحتی متوقف می کنند و غرق در تخیلات خود می شوند. اگر توجه کردن به طرف مقابلتان برایتان سخت است، ممکن است علامت این باشد که از تماس با موضوع خاصی اجتناب می کنید. وقتی احساس خستگی یا اضطراب می کنید بیشتر این اتفاق میافتد.

۷۔ همانندسازی
در این حالت آنچه را طرف مقابل به شما می گوید دریافت می کنید و آن را به تجربه ی خودتان ارجاع می دهید. هر حرفی که می شنوید شمارا به یاد احساسی که داشته اید، کاری که انجام داده اید یا ناراحتی ای که تحمل کرده اید 
می اندازد. شما آنقدر مشغول داستانهای هیجان انگیز خود هستید که برای گوش دادن واقعی یا درک طرف مقابل وقتی ندارید.

۸۔ پند و اندرز
در این حالت شما حلال مشکلات می شوید، با پند و اندرزهای خود وسط کلام طرف مقابلتان می پرید و نمی گذارید او جملات خود را تکمیل کند. جستجوی شما برای ارائه ی راه حل درست و اشتیاقتان برای درست کردن امور، مانع گوش دادن فعال است.

۹۔ مجادله
ً به منظور مخالفت، بحث و دعوا به طرف مقابلتان گوش می دهید. موضعی اتخاذ می کنید و بدون توجه به گفته های طرف مقابلتان از آن دفاع میکنید. یکی از انواع مجادله 
تحقیر طرف مقابل است. نوع دیگر مجادله، ناچیز کردن خود است؛ یعنی وقتی از شما تمجید می شود، تحمل آن را ندارید؛ بنابراین، خودتان را پایین بیاورید؛ مثال بگویید: منظورتان چیست؟ من هیچ کاره بودم! در این حالت طرف مقابل احساس می کند که شما تعریف و تمجید او را هیچ وقت نشنیده اید؛ حق هم دارد!

۱۰۔ همیشه بر حق بودن یا حق به جانب بودن
وقتی طرف مقابلتان بگوید که حق با شما نیست، دیگر به او گوش نمی دهید. برای اجتناب از هر حرفی که نشان بدهد شما در اشتباه هستید، ممکن است دروغ بگویید، داد بزنید، موضوع بحث را عوض کنید، توجیه کنید، دلیل تراشی کنید، طعنه بزنید، متهم کنید یا در غیر این صورت انتقاد کنید.

۱۱۔ منحرف کردن موضوع بحث
در این حالت، هرگاه خسته شدید یا با موضوع بحث احساس راحتی نمیدکنید، ممکن است دو روش را در پیش بگیرید: موضوع را عوض کنید یا آن را به شوخی بگیرید.

۱۲۔ تسکین دادن
خیلی سریع با گفته های طرف مقابل موافقت می کنید. در این حالت ممکن است پس از موافقت عذرخواهی هم بکنید تا فردی خوب و مهربان و حامی به نظر بیایید؛ یا از تعارض اجتناب کنید؛ یا اینکه می خواهید دیگران شمارا دوست بدارند. به هرحال شما تا جایی به طرف مقابلتان گوش بعد از آن می دهید که منظور او را بفهمید و احتمالا شروع به موافقت می کنید! با آگاهی از این مانع، می توانید از امروز سعی کنید موقع گوش دادن، آگاهانه ببینید از چه روشی بیشتر استفاده می کنید. می خوانید پس از هر بحث هم به موانع گوش دادن فعال در خودتان بپردازید.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات