پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

حملات مانیک

واکنش های مانیک نیز مانند افسردگی به سه دسته تقسیم شده است که عبارتند از : هیپومانیا، مانیای حاد، و مانیای هذیانی .

حملات مانیک

واکنش های مانیک نیز مانند افسردگی به سه دسته تقسیم شده است که عبارتند از : هیپومانیا، مانیای حاد، و مانیای هذیانی .

 

هیپومانیا

 در این درجه از حالت مانیا، خفیف ترین حالت مرضی است و معمولاً شخص به طور فردی پر نیرو، اجتماعی، با اعتماد به نفس، خوش برخورد و پرکار می نماید.

او مدام صحبت می‌کند و معمولا در جمع، متکلم وحده است؛ مدام ابراز عقیده می کند. وقتی در این وضع است، در اوج خوشحالی و خوشبختی به سر می برد.

البته؛ در این حالت ممکن است واکنش های غیر عادی مانند اعمال جنسی شدید و انحرافی از او سر بزند؛ ولی بعد از انجام آن، احساس گناه و پشیمانی شدید می کند.

هیپومانیا از این لحاظ با حالت هیجانی و خوشحالی سالم تفاوت دارد که در اثر کوچکترین محرومیتی، جای خود را به افسردگی می دهد. در طبقه بندی جدید بیماریهای روانی DSM III هیپومانیا به عنوان درجه خفیفی از بیماری مانیا و یا حمله مانیا ذکر شده است.

 

مانیا حاد

در این حالت، رفتار شخص مبتلا به مانیا شامل خوشحالی زیاد، سرحال بودن شدید، سرعت در تفکر، تکلم و حالات هیجانی توأم با حرکات زیاد جسمی است.

در این وضع، بیمار دائم می خندد، می رقصد، می دود، آواز می خواند و شوخی می‌کند. ممکن است دچار هذیانات خودبزرگ‌بینی مانند داشتن قدرت، ثروت، زیبایی و هوش گردد.

چنین فردی معمولا مهربان است و دوستانه رفتار می کند، ولی با افزایش فعالیت‌های پسیکوموتور، ممکن است کم تحمل، بد دهن، مسخره کن، پرخاشگر شود و حتی به دیگران حمله کند؛

او قادر به همکاری با دیگران نیست؛ به احساس و علائق آنان اهمیت نمی‌دهد و باید هرچه می‌خواهد انجام شود. با آن که حالت مسلط و مستمر این بیماران خوشحالی و فعالیت است، لکن معمولاً نوسان حالت در آنها زیاد مشاهده می شود.

در بعضی از بیماران، گریه و دیگر علائم افسردگی نیز دیده می‌شود. بیمار مبتلا به مانیای حاد، اهمیتی به نتایج رفتارش نمی دهد؛ او هرچه پول دارد؛ خرج می کند، با دیگران بی جهت می جنگد؛ و یا در انظار حرکات و اعمال جنسی انجام می‌دهد.

بر عکس بیمار افسرده، شخص مانیک نسبت به دردهای جسمی و روانی، حساسیت کمی دارد؛ غالباً به ظاهر خود توجه نمی‌کند و در اثر کوچکترین محرک خارجی، افکار و اعمال جدیدی از خود نشان می‌دهد.

 او دائم صحبت می‌کند و بدون تمرکز بر مطلبی، از موضوعی به موضوع دیگر می پرد. البته، تفکرات و تداعی مانیک به ندرت مانند بیمار اسکیزوفرنیک از هم پاشیده و سازمان نیافته است.

 

مانیا هذیانی

 در این مرحله از مانیا به ندرت دیده می شود. و در واقع شدید ترین حالت هیجانی است که بیمار مانیک دارد.

در این وضع، مریض مدام فریاد می زند؛ به قهقهه می خندد؛ با سرعت و حدت هر چه تمام‌تر صحبت می کند؛ لباسش را پاره میکند؛ اسباب، اثاثیه و وسایل زندگی اطرافش را می‌شکند و دچار هذیان بزرگ منشی و تعقیب می شود.

در این وضع، جهت یابی زمانی، مکانی، حافظه و توجه او مختل می شود و ممکن است دچار توهم گردد.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات