پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸
پاسخگوی شما هستیم ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸

پنهان کاری و رویکرد مثبت – منفی در اختلالات روانپزشکی

هان کاری فراگیر است و به دلایل مختلف و در بسیاری از اختلالات روانپزشکی دیده می‌شود.

پنهان کاری و رویکرد مثبت – منفی در اختلالات روانپزشکی

پنهان کاری فراگیر است و به دلایل مختلف و در بسیاری از اختلالات روانپزشکی دیده می‌شود.


۱. خودسانسوری : بیماران مبتلا به افسردگی اساسی، اختلال وسواسی – اجباری و اختلال شخصیت وسواسی – اجباری، سانسور درونی را تجربه می‌کنند. آنها احساس می‌کنند که بعضی از اعمالشان برخورنده است و از این رو تصمیم به پنهان کردن آن می‌گیرند.
۲. دوسوگرایی : بیماران به دلیل آنکه در تفکر و احساسات خودشان دوگانگی دارند، اقدام به پنهان کاری می‌کنند، بیماران دوقطبی بین آشکارسازی يا پنهان‌کاری ناشی از گناه درگیر هستند. در اختلال وسواسیاجباری بیماران بین دادن و نگه داشتن و در اختلال شخصیت مرزی بین عشق و نفرت مردد هستند.
۳. اضطراب : در بیمار خود – تردید، با اضطراب انتظار و يا اضطراب موقعيتی بالا به مجرد کوچکترین شکست، ترس او از پیامدها و طرد شدن رو به فزونی می گذارد. وي ممکن است دچار اختلال هراس، اختلال استرس پس از سانحه، اضطراب اجتماعی، گذر هراسی، اختلال وسواسی – اجباری، اختلال اضطراب منتشر، اختلال شخصیت اجتنابی یا اختلال شخصیت وسواسی – اجباری باشد.
۴. گناه : بیماری که احساس گناه شدیدی را تجربه می‌کند، بیشتر متمایل به پنهان کاری است. ولی اگر فرد فعالیت خود را به عنوان یک گناه در نظر گیرد آن گونه که در بیماران مبتلا به اختلالات خوردن، اختلالات سوء مصرف مواد، اختلالات کنترل تکانه و اختلالات جنسی و هویت جنسی رو می دهند، تمایل به تعریف کمتر می‌شود.
۵. بی‌اعتمادی و سوءظن : بیمار بی اعتماد اطلاعات را از شما پنهان می کند. چنين بیماری می تواند اختلال هذيانی، اسکیزوفرنیا، نوع پارانوئید، اختلال خلقی با خصوصیات روان پریشانه یا اختلال شخصیت پارانوئید داشته باشد.
نتایج مطالعاتی که بر روی پنهان کاری انجام گرفته این مشاهده بالینی را که پنهان‌کاری خصوصیت شایعی در بیماران مبتلا به اختلال اضطرابی، افسردگی يا جسمانی کردن است را تایید کرده است.

برای نمونه در مقیاس خود – پنهان کاری. میزان پنهان‌کاری، رابطه مستقیمی با میزان علائم گزارش شده اضطراب، افسردگی و جسمانی داشت. رویکرد مثبت – منفی کارآیی وسیعی دارد. هنگامی که بیمار می‌خواهد درباره رفتاری تصمیم بگيرد. در حقیقت او انتخابی را به نفع انتخاب دیگر رد می‌کند. تصمیم‌گیری فرایند مداومی است.

 در بیشتر موارد، شما برای ارائه کمک بی‌طرفانه به بیمار نسبت به اعضای خانواده و یا دوستان در موقعیت بهتری قرار دارید، زیرا که آنها به طور مستقیم متاثر از تصمیم‌های بیمار هستند. شما می توانید خطرات و منافع کوتاه مدت و درازمدت را به آگاهی بیمار برسانید و از این طریق از عادت های نامناسب و تصمیم هایی که آینده‌نگری نزدیکی ندارند، پیشگیری کنید.

 بنابراین، با سبک و سنگین کردن مزایا و معایب به بازنگری تصمیم گیری ها بپردازید. تصمیم گیری های معمول عبارتند از : بعضی افراد را دوست گرفتن و بعضی را رها کردن، تغییر وضعیت زناشویی، تغییر شغل و برای ترک مواد، پناه بردن به داروهای خیابانی. رویکرد مثبت – منفی چارچوبی را فراهم می‌سازد که در آن عوامل مختلف بازتاب یافته و تصمیم‌گیری‌های بیمار را مشخص می سازد.



نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر حسین موسی زاده مستقیما تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا کرج و یا با شماره ۰۹۰۱۶۵۳۲۸۲۸ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۱۲۰۳۴۶۰۱۱ تماس حاصل فرمایید .



نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp , IMO , Skype و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره ۰۹۳۵۸۹۰۸۸۱۹ تماس حاصل فرمایید


نظرات